Michal Ozogán Blog exjedničkáře bez vyhlídky na praktický život
Michal Ozogán
Archiv rubriky

Recenze

V žádné mojí knižní recenzi nenaleznete spoilery. Teda spoileruju, jak je ta kniha dobrá a o co v ní jde, ale to je doufám v pořádku. Převažovat budou recenze na fantastiku, ale mám tu i pár kousků, které nezapadají do profilu mladého muže. Na konci každého příspěvku naleznete hvězdičkové hodnocení od nuly do pěti. Pokud chcete vědět, co všechno jsem načetl, jukněte na můj GoodReads profil.


Pod Parou – Terry Pratchett

Pod Parou – Terry Pratchett

Kdo by neznal Úžasnou Zeměplochu. Můžete ji nařknout z nekalé reklamy, že sama sebe vychvaluje, ale pak si ji přečtete a všechny ty podlé pocity plné ostrých, špičatých věcí zmizí a nahradí je radost z příjemného počtení. A jak je na tom Pod parou?

Publikováno 03.01.2016 Publikováno Recenze Počet komentářů 0

Zobrazit →

Hobit – J. R. R. Tolkien

Hobit – J. R. R. Tolkien

Hobita zná každy. Musí. Toho musel přečíst i Miloš. A ve mně zase jednou vzplanula ta neutěšitelná touha vydat se zpátky do toho pohádkové světa plného hobitů, čarodějů, elfů a především trpaslíků. A že to stálo za to.

Publikováno 27.09.2015 Publikováno Recenze Počet komentářů 1

Zobrazit →

Šarlatové písmeno – Nathaniel Hawthorne

Šarlatové písmeno – Nathaniel Hawthorne

Šarlatové písmeno je druhá klasika, kterou jsem četl v krátké době. To mi přímo nanahrává, abych ji porovnával s Pýchou a předsudkem. Asi budu srovnávat nesrovnatelné, ale já jsem odvážný člověk, tak se o to alespoň pokusím.

Publikováno 11.04.2015 Publikováno Recenze Počet komentářů 3

Zobrazit →

Pýcha a předsudek – Jane Austenová

Pýcha a předsudek – Jane Austenová

Opět jsem jednou vyzkoušel klasiku. Ta má takovou pověst, že ji nikdo nečte, jen se o ní učí, tak jsem byl trochu nedůvěřivý. Nicméně už po první stránce jsem se dokázal utopit ve velmi čtivém a vtipném textu.

Publikováno 20.03.2015 Publikováno Recenze Počet komentářů 2

Zobrazit →

Eleanor a Park – Rainbow Rowell

Eleanor a Park – Rainbow Rowell

Zaláskovaný román v divnosvětě, kterému trochu přetekly stránky. Spíše než děj tu je důležitější vykreslování Eleanořina děsivého světa, který nelze smazat.

Publikováno 01.03.2015 Publikováno Recenze Počet komentářů 2

Zobrazit →

Pád Vážky – Adrian Tchaikovsky

Pád Vážky – Adrian Tchaikovsky

Další díl ze hmyzí série Stíny vědoucích. Magie pomalu vyvěrá na povrch a ačkoliv technologie dělá neskutečné pokroky, tak to bude nejspíše ona, kdo zasadí rozhodující ránu. Kdo se ale zmocní jejího pramene?

Publikováno 01.02.2015 Publikováno Recenze Počet komentářů 0

Zobrazit →

Tajemný Thomas – Dean Koontz

Tajemný Thomas – Dean Koontz

Tajemný Thomas je nejspíše první hororová kniha, kterou jsem kdy četl. Já jsem totiž člověk s přirozenými sklony se bát a s ještě přirozenějšími sklony se bát nerad. Přesto však jsem statečně vstoupil na tuto nezmapovanou půdu.

Publikováno 18.01.2015 Publikováno Recenze Počet komentářů 3

Zobrazit →

O Norikovi aneb zašlá sláva gamebooků

O Norikovi aneb zašlá sláva gamebooků

Gamebooky možná už vymřely, ale stále existuje několik zástupců, které si musíte přečíst dříve než zemřete. A ano, je to trochu morbidní perex.

Publikováno 11.01.2015 Publikováno Recenze Počet komentářů 5

Zobrazit →

Impérium černé a zlaté – Adrian Tchaikovsky

Impérium černé a zlaté – Adrian Tchaikovsky

Impérium černé a zlaté je nevšedním zážitkem ze světa steampunku, jež nadchne ty, které už omrzeli elfové, trpaslíci a podobná verbeš nižšího původu… Budoucnost patří hmyzu!

Publikováno 04.01.2015 Publikováno Recenze Počet komentářů 0

Zobrazit →

Húrinovy děti – J. R. R. Tolkien

Húrinovy děti – J. R. R. Tolkien

Húrinovy děti jsou pouze výsekem jedné báje z Tolkienova Silmarillionu, ale díky své rozsáhlosti a spletitému příběhu jim nedělá problém stát v samostatné knize, která je navíc obohacena o krásné ilustrace.

Publikováno 23.12.2014 Publikováno Recenze Počet komentářů 2

Zobrazit →



Sledujte mě

Odebírejte nové články

Sledujte mě
Nenechte si ujít nové články

Instagram